Praktbok om Arktis


NORWEGIAN VERSION


Praktbok om arktis
[gap size=”30″]

23.10: NOMINERT TIL NORDENS STØRSTE LITTERATURPRIS – AUGUSTPRISEN.PRAKTBOK OM ARKTIS


[gap size=”50px”] [columnize]

Siden midten av 1990-tallet har Ole J Liodden og Felix Heintzenberg jevnlig besøkt forskjellige deler av Arktis, fra kysten av Nord-Norge til Svalbard, Grønland, Canada, Alaska og Russland. Dette har nå resultert i en praktbok om Arktis, hvor storslåtte bilder blir kombinert med informativ og spennende lesning om livet langt oppe i nord.

Boka “Arktis – livet i en verden av is og snø “, gir deg et innblikk i livet til dyr og planter i Arktis. Gjennom seks kapitler (208 sider) blir du tatt med på en reise fra den arktiske sommeren våkner til liv etter vintersøvnen, og mengder av trekkfugler legger ut på en lang reise hjem. Tundraen blir forvandlet til et frodig hjem for fugler, smågnagere, fjellrever og andre dyr, og dette er en intens periode med livslyst i lysets tid.

Livet i nord er kun mulig om man har fysiologiske og adferdsmessige tilpasninger som gjør at man kan overleve i Arktis, spesielt for de fuglene og dyrene som ikke trekker sørover om vinteren. Noen dyr er til og med helt avhengig av isen og kuldegrader for å leve det livet de gjør i drivisen. Med tydelige klimaendringer i nord er livet på tynn is noe flere dyr må forholde seg til i Arktis. Drivisen er svært viktig for økosystemet i Arktis og i isbjørnens rike tar boka opp hvilke utfordringer isbjørnen har – ikke bare på grunn av klimaendringer – men også i forhold til hardt jaktpress og områder med ikke-bærekraftig forvaltning. I bokas siste kapitel tilbake til skyggesiden kan du lese om hvordan dyrene forbereder seg på den kalde årstiden som er i anmarsj – i visshet om at Arktis igjen vil komme på solsiden om et halvt års tid.

[/columnize]

EKSEMPELSIDER

[gap size=”50px”]

OM FOTOGRAFENE

[gap size=”50px”]

OLE J LIODDEN

Portrett-OJL-is

Ole J Liodden har hovedfag innen naturressursforvaltning, miljøøkonomi og biologi og har vært naturfotograf på heltid siden 2003. Hans interesse og iver for forvaltning av Arktis blir kombinert med faglig innsikt i tekst og bilder. Ole Jørgen har vært på mer enn 30 fotoekspedisjoner til Svalbard og har bodd ett år i Alaska og ett år i Finnmark. For sitt virke som fotograf har Ole Jørgen høstet mange internasjonale anerkjennelser, med blant annet vinnerbildet i BBC Wildlife Photographer of the Year 2011, og han ble kåret til Arctic Photographer of the Year i 2012. Ole Jørgen er en av grunnleggerne av det internasjonale marine prosjektet Penguin World, som ble startet i 2016. Han har gitt ut følgende bøker på eget forlag:

Valdres – Norges vakreste eventyr (2005), Hallingdal – Fra Krøderen til Hallingskarvet (2007), Naturfoto – Digital kameraglede (2009), Svalbard (2010), Eventyrlige dager (2010), 101 gode råd for naturfoto av fugler og dyr (2011), Svalbard Exposed (2015)

FELIX HEINTZENBERG

Felix-portrett

Felix Heintzenberg er en profesjonell naturfotograf, utdannet biolog, peda-gog og forfatter. Han vokste opp i Lübeck i Tyskland og har siden 1995 vært bosatt i Lund i Sverige. Felix har siden tenårene vært fascinert av den ville og uberørte skjønnheten i Arktis. I de siste 20 årene har han gjennomført mange besøk i arktiske områder på Svalbard, Grønland og Island og i Canada og Nord-Norge. Felix har vunnet flere priser i internasjonale fotokonkurranser, og to av hans bøker er blitt kåret til «Årets Pandabok», WWFs litteraturpris for beste naturskildring i tekst og bilder. Ved siden av reportasjer i flere tidsskrifter og inn-slag i fjernsynsprogrammer omfatter hans tidligere arbeid som naturfotograf følgende bøker:

Greifvögel und Eulen – Alle Arten Europas (2007), Naturpärlor i Skåne (2012), Nordiska nätter – Djurliv mellan skymning och gryning (Årets Pandabok 2014), I skuggan av träden – liv i våra vilda skogar (Årets Pandabok 2015), Nattens tysta jägare – nordiska ugglor (2015)

BESTILL BOKA HER


[gap size=”50px”]

VANLIG VERSJON

Arktis-vanlig

Dette er den vanlige bokhandlerversjonen som også kan kjøpes i butikker og nettbokhandlere. Alle bøkene bestilt via oleliodden.com sendes signert av Ole J Liodden. Bestiller du boka før 30 oktober dekker vi forsendelsen. Etter 30 oktober tilkommer 83,- i porto i Norge og 166,- til Europa.


Bestill boka for 450,-

LIMITED EDITION

Arktis-Limited

Denne Limited Edition (maks 50 eks) versjonen skiller seg utseendemessig med gullskrift på forside og rygg, samt første side i boka med nummerering (1-50) samt signatur av begge forfatterne. Bøkene sendes portofritt både, og vi tilbyr 2 forskjellige priser:


Bestill Limited Edition (1-10) for 950,-
Bestill Limited Edition (11-50) for 800,-


Comments


[responsive_text selector=”.h-resp” compression=”0.95″ min_size=”32px” max_size=”54px”][responsive_text selector=”.p-resp” compression=”2.5″ min_size=”14px” max_size=”18px”][responsive_text selector=”.x-counter > span” compression=”2.5″ min_size=”14px” max_size=”18px”][responsive_text selector=”.x-counter > .number-wrap” compression=”0.85″ min_size=”32px” max_size=”72px”]

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!